9 Haziran 2017 Cuma

Çin'den Mimarı Başarı: Orman Kuleleri!

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki Dikey Orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorununun çözümüne katkıda bulunacak ve bir mimari dönüm noktası olacak.

Şimdiye kadar"dikey orman" ya da "dikey bahçe"örneklerini Meksika ve İtalya'da hayata geçiren Boeri, Çin'deki ilk"dikey orman"projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çin'in Nanjing kentindeki Pukou semtinde inşa edilen iki binadan oluşan Nanjing Kuleleri projesinde 600 uzun ağaç, 500 orta yükseklikte ağaç ve 2.500 adet bitki yer alacak. 
Chine orman kuleleri
Çin Orman Kuleleri

Bu projeyle günlük 60 kg oksijen üretilebilecek. Kuleler de doğaya uygun mimarlığın anlatılacağı bir okul da bulunacak. Nanjing şehrinin ardından, Chongqing, Shijiazhuang, Liuzhou ve Guizhou şehirlerininde bu projeden yararlanılması düşünülüyor.

Çin yeşil kuleler
Çin Yeşil Kuleler


Türk Mimarisinden de Kopyala/Yapıştır "metodu" dışında bu tür prestijli adeta çığır açan projeler beklemek acaba çok mu hayal olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnşaat Malzemeleri Satmak

İnşaat malzemeleri satmak ya da daha farklı bir ifadeyle yapı malzemeleri satmak , son dönemin trend iş kollarından biri olarak karşımıza ç...